FAKTA

Færdigbygget i 2017

Alle lejligheder solgt

78 unikke lejligheder

Arktiekt: Praksis arkitekter

betonelementprisen

Vinder af Utzon-Statuetten, Betonelementprisen 2017

Frihavns Tårnet - Prisbelønnet

– det arkitektoniske vartegn for 2150 Nordhavn 

Den massive DLG-silo er et stærkt symbol for Frihavnen. I kraft af dens placering som pejlemærke i Århusgadeaksen helt til havnen i det nye Århusgadekvarter har Københavns Kommune stillet ekstra store krav til siloens fremtidige arkitektur. Af denne grund udskrev vi en arkitektkonkurrence, hvor der blev inviteret tre dygtige arkitekttegnestuer, som hver skulle komme med deres bud på, hvordan siloen kunne transformers fra industribygning til gode moderne boliger.

En enstemmig dommerkomite valgte Praksis Arkitekter med deres ambitiøse projekt som både virker stærkt og klassisk på afstand og samtidig favner og inviterer byens borgere tæt på huset. Og ikke mindst fordi der er så mange indlysende boligkvaliteter i deres projekt – et hus man får lyst til at bo i.

Med sin højde på 50 meter og sin usædvanligt generøse loftshøjde på alle 12 etager sætter Frihavns Tårnet en ny standard for boligbyggeri i København. Også i overført betydning sikrer Frihavns Tårnet, at byen får lidt højere til loftet. Siloen bliver forvandlet til en moderne boligejendom, og ambitionen er at skabe et arkitektonisk landmærke, der også om 20, 30 og 40 år udstråler gedigen kvalitet og et stilrent udtryk.

Ejendommen har modtaget Betonelementprisen og København Kommunes bygningspræmiering.

Projektbeskrivelse

projektbeskrivelse-lejligheder-nordhavn.png

Se Frihavns Tårnet under opførelsen fra luften

frihavns-taarnet-opfoerelse.mp4

Se video om tilblivelsen